Eläintarhan säännöt

Tervetuloa kiteen eläinpuistoon. Tässä muutama seikka, jotka vierailijan on hyvä muistaa:

1. Eläinpuistoon ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Puiston asukit voivat hermostua/häiriintyä vieraista eläimistä. Myös oma lemmikkisi saattaisi yllättyä nähdessään vieraan eläimen.

2. Älä ruoki eläimiä!

Jokaisella eläinpuiston asukilla on oma ruokavalionsa, josta on hyvä pitää kiinni. Näin eläimet pysyvät terveinä. Kun eläin tulee aidan viereen, se ei tule kerjäämään ruokaa, vaan pyrkii ottamaan kontaktia sinuun. Eläimet saavat myös puhtaan juomaveden niille tarkoitetuista automaateista.

3. Ethän työnnä sormiasi tai nojaa eläinten aitauksiin! Älä myöskään härnää eläimiä työntämällä risuja ja keppejä verkon läpi.

Eläimet voivat pitää toimintaasi tunkeiluna ja saattavat puraista. Varsinkin lintujen on helppo ’nokkaista’ verkon läpi. On siis hyvä olla varovainen.

4. Ethän häiritse eläimiä!

Eläimillä, kuten ihmisillä, on oikeus lepoon. Varsinkin vastasynnyttäneet emot haluavat olla rauhassa poikastensa kanssa, joten anna väsyneen tai etäisän oloiselle eläimelle oma tila. Älä melua tai soita musiikkia eläinpuistossa. Myöskään esineitten heittely häkkeihin ja aitauksiin ei ole sallittua.

5. Huomioithan toisetkin vierailijat!

Reitin varrella törmäät todennäköisesti useisiin muihinkin eläinpuiston vierailijoihin. Annetaan kaikille rauha nauttia omasta vierailusta!

6. Ethän tuo soittimia puistoon. Metelöinti hermostuttaa niin asukit kuin vierailijatkin.

7. Pidäthän luonnon puhtaana ja laitat roskat roskikseen!

8. Tupakointi puistossa on kielletty!

9. Valokuvaamisesta:

Älä käytä kuvatessasi salamaa, sillä se häiritsee eläimiä ja muita kävijöitä. Muuten kuvaaminen omaan käyttöön on sallittua. Mikäli haluat ottaa valokuvia kaupallisiin tarkoituksiin, ota yhteys Matkailukeskus Pajarinhovin vastaanottoon.